Отключената депресия завършва така – кратко и ясно коментира инцидента с Цветелина Стоянова треньорката на предишното поколение златни момичета Нешка Робева.

По думите й никой не може да вини треньорите, тъй като само психиатър е можел да установи това състояние на момичето.

Много тежко остава състоянието на Цветелина Стоянова

Много тежко остава състоянието на Цветелина Стоянова

Гимнастичката се намира в реанимация на апаратно дишане

Робева защити Илиана Раева и потвърди, че момичетата от ансамбъла никога не са били пресирани. Нешка Робева дори призна, че е правила забележки на Илияна Раева, че в отбора няма конкуренция, но тя настоявала преди всичко момичетата да имат комфорт и да се съхрани психиката им.

Самата Робева, която е и бивша състезателка, си спомни, че е искала да избяга преди всяко едно състезание. От гледна точка на треньор тя заяви, че е трудно да се различи предстартовата треска от депресията.

Според Робева именно депресията е бичът на 21 век и са малко специалистите, които могат да я разпознаят.

Подходът към днешните деца трябва да е много по-различен, отколкото във времето, когато тя интензивно е работила с гимнастичките ни. Сега децата имат по-крехка психика, те са по-неустойчиви, уточни Нешка Робева.

Както и Илиана Раева, тя също призова да не се спекулира с инцидента, за да не бъдат натоварвани момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, на които предстои тежко състезание.

„Дай Боже, това дете (Цветелина Стоянова) да оцелее, да се лекува и да бъде пълноценна, когато оздравее”, каза в заключение Нешка Робева.