За десети път жителите на столичния кв. "Красна поляна" се събраха на протест и блокираха път в квартала, съобщава Нова телевизия.

Хората искат да бъде решен въпросът с Виетнамските общежития - незаконното гето в квартала. 

Първият протест за събарянето на гетото бе проведен през февруари 2016 година. Част от блок 10 в квартал "Красна поляна" вече е съборен, но хората отново протестират.

Търсят домове за над 300 семейства от Виетнамските общежития в София

Търсят домове за над 300 семейства от Виетнамските общежития в София

Всички наематели са настанени още 1993 или 1994 г. там

"Отново сме тук, защото искаме решение на Столичния общински съвет (СОС) с крайна дата 2019 г. за премахване на целия комплекс Виетнамски общежития. Защото сме свидетели на девалвацията на обещанията на кмета на София Йорданка Фандъкова, която по време на срещите при омбудсманът Мая Манолова ни обеща, че до края на годината ще паднат три блока - 10-и и още два други блока. Виждаме, че 10-и блок е съборен наполовина", заяви един от протестиращите.

Протестиращите са твърдо решени - всеки вторник в 19 часа ще блокират бул. "Никола Мушанов", докато няма решение на СОС за събаряне на Виетнамските общежития.

"Във Виетнамските общежития бяха общо 12 блока. Това е третият блок, който събаряме. Остават още 9 блока с настанени семейства в тях", заяви Иван Чакъров, кмет на район "Красна поляна".

БСП пита какво прави ДНСК за "Виетнамските общежития"

БСП пита какво прави ДНСК за "Виетнамските общежития"

360 семейства обитават сградите