Жители на столичния квартал "Лагера" излизат на протест. Причината - намеренията на строителна компания да направи пробив на улица "Добротица Деспот", съобщи Нова телевизия.

Според недоволните по този начин ще останат без зелени площи и паркоместа пред жилищата си. Подавани са жалби до районното кметство и Столичната община, но отговор нямало. 

Пробивът трябва да насочва автомобилите към паркинга на строежа. Жители на квартала обаче са против изграждането на такава отсечка, защото зелените площи в района вече са унищожени. Според тях няма и разрешение за такъв строеж.

"За намеренията разбрахме от самите извършители. Те твърдят, че ще правят нова улица. Ще правят топик върху нашия и това ще обслужва само новостроящия се блок". Ние оставаме без паркоместа. Изрязани са много дървета", обясни жителка на квартала.

Според други в непосредствена близост до новата улица има детска градина и тя ще граничи със спалните и площадките на малчуганите. А желанието им е да се промени начина на изграждането на улицата и са се възстановяване на зелените площи.

"Имаме един план, който е приет през 2001 година. В началото на моя мандат сме поискали актуализация на три плана от арх. Здравков. Това са тези за "Лагера", местност "Хиподрума" и местност "Славия". Приемаме, че от 2001 година досега потребностите на хората са се променили. За голямо съжаление не мога да потвърдя, че имаме отговор от централната администрация на нашето искане", коментира кметът на район "Красно село" Росина Станиславова.