Шоуменът Слави Трифонов все пак даде трибуна на разследващия журналист Васил Иванов, въпреки спряното му предаване и заплахите от страна на БиТиВи да не излъчва телевизионното интервю с него.

На пресконференция Васил Иванов сподели, че след 24 години трудов стаж не е предполагал, че ще му се наложи да проведе разследване срещу собствената си медия и по-конкретно шефката си Дарина Сарелска.

bTV отново свали предаване на Слави Трифонов

bTV отново свали предаване на Слави Трифонов

Той твърди, че е цензура, от телевизията го обвиняват в едностранчивост

Васил Иванов информира, че пуснал своето предизвестие за напускане на телевизията. С думите "прекипя ми" той обяви решението си. Причината за гнева е шефката на Новините в Нова ТВ - Дарина Сарелска, която освен личната си неприязън към Васил Иванов, се оказала и къртица в негово разследване, като информирала кмета на Неделино за това какво имат срещу него. За факта, че това е къртицата Васил Иванов научава от ДАНС след разговор с прокурори от Специализираната прокуратура. Така Дарина Сарелска забранява на Васил Иванов да води разследвания срещу кметове.

Припомняме, преди 2015 г. репортажите за корупция сред кметовете на общини бяха сред топ материалите на телевизията. На местните избори тогава ГЕРБ печели в много населени места.

"Два-три месеца по-късно тя ни викна на оперативка и ни съобщи на мен, на Дарин Николов, че повече не я интересуват кметове и обществени поръчки", сподели Иванов.

Васил Иванов припомни, че само за последния програмен период кметовете в страната са разпределили с обществени поръчки над 17 млрд. лева. Така се стига и до разследването на Иванов срещу Сарелска, която е от Златоград. Оттам е и депутатът от ГЕРБ Недялко Славов, народен представител в първия мандат на Бойко Борисов. Сарелска му е снаха, а депутатът й е девер.

Докато не е депутат Недялко Славов регистрира фирма "Арнед Пойнт ЕООД", която печели чрез пряко възлагане от кмета обществена поръчка на стойност 57 336 лв. за разработване и въвеждане на методи за оценка на местните политики и тяхното обществено консултиране. За да ги разработи, депутатът е получил сумата от 57 336 лв. от кмета на Златоград Мирослав Янчев, който също е от ГЕРБ и е кум на Недялко Славов - "деверът на моята шефка", разкри порочния кръг от лица Васил Иванов.

Високите стандарти не са цензура, отговори Нова на Васил и Слави

Високите стандарти не са цензура, отговори Нова на Васил и Слави

Васил използвал доверието, което има в обществото, за да урони престижа на медията

Все пак на въпрос не е ли това атака срещу ГЕРБ в първия работен ден на Народното събрание и на избрания отново за депутат Недялко Славов, Васил Иванов наруши конституционното си право на тайната на вота и заяви: "И на тези избори гласувах за Борисов". Той отсече, че не го информирал, защото не му е работа да ходи и да му кадрува.

Довечера в Шоуто на Слави ще представят разследване срещу Валери Симеонов, изготвено от екипа му.

bTV свали предаване на Слави заради политическа едностранчивост

bTV свали предаване на Слави заради политическа едностранчивост

Повторение на предишен епизод...

След като думата бе дадена на журналистите за въпроси, Канна Рачева попита дали е потърсил всички гледни точки - ръководството на Нова тв и ДАНС. Слави отговори, че не мисли, че има този ангажимент и допълни, че довечера можело пак да го спрат заради разследване за Валери Симеонов.

БиТиВи могат да не ми излъчат предаване, но не могат да ме уволнят, заяви от своя страна шоуменът Слави Трифонов, като два пъти посочи, че той не е техен служител.

По думите му по силата на договора му с БиТиВи Трифонов не може и просто да напусне или да откаже да работи с телевизията, тъй като е заплашен от дело.

При трето спиране или сваляне на негова продукция това обаче би било системност и нещата ще стоят по друг начин, закани се шоуменът.

На пресконференцията стана ясно, че тази вечер предстои и излъчване на предаване с разследване за депутата и един от лидерите на ОП Валери Симеонов.