Днес повече от всякога имаме нужда от обединение и няма нищо по-добро, което може да ни обедини от името на Апостола на свободата - Васил Левски. Това заяви новият служебен министър на културата Найден Тодоров в Министерство на културата по повод предстоящото отбелязване на 150-годишнината от гибелта на Васил Левски.

По думите му днес е моментът, в който всички ние трябва се замислим върху неговото дело и идеали, да ги вземем вътре в нас и те ще ни помогнат да се справим с тежкото време, в което живеем. "Колко хора днес могат да бъдат наречени Апостол? България днес е една страна раздирана от конфликти, българският народ е разделен по всички възможни теми. Това, което може да ни обедини е Васил Левски", категоричен бе Найден Тодоров.

Той добави, че възловата дума в посланията на Васил Левски, е заедно. Всичко, което можем да направим е да го направим заедно в паметта на образа на Апостола на свободата, подчерта Тодоров.

Васил Василев от Националния общобългарски комитет "Васил Левски" заяви, че подготовката на едно такова събитие изисква много работа. Надали ще има населено място в България, в което да не бъде отбелязана 150-годишнината от обесването на Васил Левски. Левски е единствената фигура и символ, който е състояние да обедини нашия народ, категоричен бе Василев.

Заместник-председателят на фондация "Васил Левски" проф. Пламен Митев добави, че вниманието на фондацията е насочено към основни задачи: да привлече вниманието на хората към заветите и делото на Апостола на свободата.