Граждани протестираха пред Министерския съвет срещу експериментите върху животни. С демонстрацията от Българския вегански съюз искат да привлекат вниманието на обществеността за болезнените процедури, които причиняват страдание на животните, съобщи БНР.

От Съюза призовават да бъдат криминализирани опитите с животни.

"Животните са подложени на изключителни мъчения, стрес. Към животните се отнасят като към някакви предмети", заявиха протестиращите.

Френски месари искат полицейска защита от агресивните вегани

Френски месари искат полицейска защита от агресивните вегани

18 000 месари поискаха вътрешният министър Жерар Колон да се намеси

"Много е варварско, много е жестоко", "Тези същества страдат. Не става въпрос само за мишки. Става въпрос за кучета, котки. Всички те страдат в продължение на много години"," Това е нехуманно в 21-ви век да се провеждат опити с животни. Отделно е абсолютно неефективно", коментираха протестиращите.

Според тях има пробиване на ушите, отрязване на опашките, лишават ги храна и вода, причиняване на болка с цел изучаване на нейната психология и повлияване от медикаменти. Така се правят изследвания върху животни, уверяват от Българския вегански съюз.

Вегани протестираха пред Главното мюфтийство в София

Вегани протестираха пред Главното мюфтийство в София

Демонстрацията беше организирана от петима представители на Българския вегански съюз

Според тях след финала на експеримента животните биват убивани. По думите им макар опитите с животни за козметични цели да са забранени в ЕС, те все още се правят с учебни цели.