Президентството и парламентът отварят врати за гражданите, които искат да посетят тематичните изложби по повод 143-та годишнина от гибелта на Васил Левски.

В Народното събрание ще бъдат представени също светини и оригинални документи, свързани с Априлското въстание и делото на поета и революционер Христо Ботев.

Посетителите в парламента ще могат да влязат и в пленарната зала, където ще се излъчва и документален фолм, посветен на учредителното събрание, проведено през 1879 г. Филмът се нарича „Щрихи от първия български парламент“.

Тефтерчето на Васил Левски и негови писма ще бъдат изложени в президентството. Посетителите ще могат да видят кореспонденция със съратници на Апостола, в която е и безсмъртното послание: „Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя- губя само мене си“.  Сред представените лични вещи са и личното кръстче на Левски, подарено от вуйчо му. В парламента експозицията ще е посветена и на Апостола, и на Априлското въстание и Христо Ботев,

Дните на отворените врати и в парламента, и в президетството, започват в 10.00 часа. Гербовата зала на "Дондуков 2" ще е отворена за достъп до 16.00 часа, докато в парламента ще може да се влезе до 17.00 часа.