Българската столица не трябва да става арена на джендър пропаганда. Това заявиха в позицията си ВМРО по повод провеждането на гей парад в София. Те са категорични, че такова събитие не бива да се провежда.

По думите им за пореден път "група сексуално разкрепостени маргинали ще пропагандира отклоненията си" в центъра на града.

Семейство означава само едно - майка, баща и техните деца. Няма и не може да има семейство от еднополови двойки, пишат още в позицията си ВМРО.

Според тях парадирането с отклонението от нормалността на хората, организиращи гей парада е техен проблем.

"Политическите им претенции обаче са наш проблем - на цялото българско общество, на държавата", изтъкват от ВМРО.

Те са на мнение, че е недопустимо тази група да изисква допълнителни права, тъй като те са в разрез с Конституцията. От ВМРО цитират чл. 46 , в който се споменава, че "Бракът е доброволен съюз между мъж и жена".

Пропагандата на розовите фашисти, които ни убеждават, че просто се борят за равни права всъщност пъпли към най-невинните - децата, категорични са от ВМРО.

По-късно през деня и от Националния фронт за спасение на България излязоха с декларация, в която остро и категорично се противопоставят на провеждането на гей-парада "София Прайд" на 8 юни в столицата.

Те посочват, че още преди 5 години са предупредили, че "хората със сексуални отклонения ще започнат да издигат и политически искания": Оказахме се прави. Днес, под формата на борба за равни права, гей-двойки започват да предявяват претенции, които са в разрез с Конституцията и устоите на държавата ни.

Според НФСБ с мълчаливото съгласие на Столичната община се отваря врата за последваща ескалация на по същество противоестествени искания като узаконяване на еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки и др. "Такива идеи са изцяло извън дневния ред на обществото ни, несъвместими са с обществения морал, традициите и православните устои на българския народ."

От НФСБ заявяват и че допълнителни елементи на политическа украса внася и присъствието на високопоставени политически фигури в редиците на шествието на гей-парада. Нещо повече - досегашната практика сочи, че сред участниците в прайда има непълнолетни - и то не малко. Недопустимо е това да се случва пред очите на връстниците им и на цялото общество.

"Никой не пречи на тези хора да се самоопределят. Но ние категорично се противопоставяме това самоопределение да се натрапва на обществото ни по един безпардонен начин в центъра на София", заявяват от партията на Валери Симеонов.България е държава, успяла да съхрани и до днес традиционните си морални ценности и православни устои. Опитът за промяна на тези ценности, насочен особено силно срещу децата, е абсурден и недопустим.

Затова казваме ясно и категорично "Не!" на провеждането на гей-парада!, завършват от НФСБ.