Водата в Перник няма да поскъпва. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов. Той допълни, че се подготвя нов график на водоподаване, с който режимът да бъде уеднаквен за всички квартали на града.

До края на деня ВиК-Перник ще излезе със становище, че в ситуацията, в която се намира градът в момента, няма да бъде подписано увеличение на водата.

Подготвя се и нов график за режим, обясни икономическият министър и съобщи, че с 20 литра в секунда е увеличен дебитът към язовир "Студена". 

"Друго, което се прави - работи се по клон 2 и по пречиствателната станция. Но чакаме възлагането, което ще стане до края на деня от общината и се надяваме и пожарните служби да помогнат до края на тази седмица, за да се осигурят допълнителни количества вода", поясни Караниколов.

Румен Петков иска Нено Димов да бъде изхвърлен от кабинета заради кризата в Перник

Румен Петков иска Нено Димов да бъде изхвърлен от кабинета заради кризата в Перник

По думите му Росица Янакиева и екипът й нямат никаква вина за водната криза

По думите му ще се работи в местността "Попов кладенец", но трябва да се прецени, ако се изтегли водата, която е налична там като ресурс, за колко време ще се възстанови.

Ако се възстанови толкова бързо, колкото очакваме, това означава, че можем да предприемем съответните действия по-мащабно. Взехме решение, тъй като сме в криза - 10 локации по река Струма, извън язовир "Студена" - водата е чиста, в случай на ситуация, в която трябва да се осигурява вода, да имаме тези сондажи", заяви министърът.

Нено Димов определи БСП като най-големият провал във водния сектор

Нено Димов определи БСП като най-големият провал във водния сектор

С фалшиви новини политика не се прави, а Нинова не е подготвена

Днес три улици в пернишкия квартал "Църква" са със спряно водоподаване, заради влошено качество на водата, съобщават от ВиК - Перник.

Екипи на дружеството работят по отстраняване на проблема, след което ще бъде направена контролна проба. Вчера следобед жители на квартала протестираха заради липсата на вода в домовете им в продължение на четири дни.

3% по-скъпа вода в Перник въпреки водния режим

3% по-скъпа вода в Перник въпреки водния режим

КЕВР предвижда до 9% поскъпване на някои места в страната