Военният пилот, който спаси семейството си от пожар, стана татко за трети път. Той още мечтае да изгради своя дом в Брестник. От военното министерство предоставиха ведомствено жилище за многодетното семейство и откриха дарителска сметка.

Пожар изпепели къщата на многодетно семейство в Брестник

Пожар изпепели къщата на многодетно семейство в Брестник

По думите на семейството пожарът е тръгнал от комина

Съпругата му Константина изказа благодарност към всички, които са ги подкрепили в трудния момент.

"Страшно много ни подкрепиха неговите колеги, не само тук от базата, а от цялата страна. Много поделения се отзоваха с помощ. Разбрахме в труден за нас момент колко е силен българският народ. Колко много големи и силни сърца има. Страшно много хора ни помогнаха", каза Константина Димитрова.

Семейството на пилота решило да кръсти третото си дете на името на Свети Архангел Михаил, чиято икона са открили сред останките и пепелта на своя дом. Днес обгорялата икона на светеца стои на видно място в дома им, за да закриля цялото семейство, което мечтае да възстанови собствената си къща.

МО организира дарителска кампания за семейство, загубило дома си в пожар

МО организира дарителска кампания за семейство, загубило дома си в пожар

Семейството чака трето дете

Докато се справя с битовите проблеми, младият пилот продължава да носи бойно дежурство.

"Да си военен пилот днес е изключително предизвикателство и значителна отговорност", каза пред Нова телевизия пилотът в авиобаза "Граф Игнатиево" Петър Димитров.

Той е боен пилот от 8 години. "Не може да си позволим да оставим въздушното си пространство без охрана и отбрана. Имаме нужда от нов самолет и то възможно най-скоро, ако има как да дойде в рамките на тази или следващата година би било чудесно, за да се справяме значително по-добре с професията и с предизвикателствата", заяви военният пилот.