Национална конференция, посветена на ползите от зелените обществени поръчки, ще се проведе днес от 9.30 часа в хотел „Арена ди Сердика", ул. „Будапеща" № 2-4.

Събитието е част от обширна инициатива на Главна дирекция "Околна среда" на Европейската комисия и се организира от Учебния център на Международната организация на труда (ITCILO) в сътрудничество с експерти от ключови национални органи, отговорни за зелените поръчки.

Приветствие от името на министъра на околната среда и водите ще поднесе главният секретар на МОСВ Климентина Денева, която ще участва в официалното откриване заедно с изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки Миглена Павлова.

Конференцията има за цел да обедини действията и да установи диалог между заинтересованите страни в сферата на зелените поръчки на национално ниво. В работата й ще вземат участие служители в областта на обществените поръчки на централно, регионално и местно ниво; търговски камари и бизнес асоциации; представители на НПО и асоциации на потребителите; преподаватели и учени в областта на управлението на публичните разходи и устойчивото развитие.