За 24-та поредна вечер майки на деца с увреждания протестират пред сградата на Министерския съвет. Заедно с тях са и граждани, които подкрепят искането им за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи БНР.

Една от протестиращите майки - Вера Иванова, заяви пред телевизия "Он еър", че жените са обект на заплахи. "Не може да толерираме насилието. На законен протест да дойдат агитки и да пуснат димки върху деца с увреждания, върху семейства, които са тук да защитят достойнството на цяла България, е недопустимо и саботаж спрямо нас. Сега текат публични и лични заплахи, че ще бъдем пребити. Дори на страницата ни се пишат подобни съобщения. Абсурдно е да посегнеш на деца и хора с увреждания", заяви Иванова.

Протести в страната срещу цената на горивата и оставането на Валери Симеонов

Протести в страната срещу цената на горивата и оставането на Валери Симеонов

За 23-ти пореден ден майките на деца с увреждания поискаха оставката на Симеонов

Майките са уведомили МВР и очакват органите да си свършат работата. Според протестиращите, възможно е представители на агитката, които правят провокации, да са близки до партия "Атака", които са в коалицията Обединени патриоти, чийто вицепремиер е Валери Симеонов.

Тази вечер майките организират и авто-мото шествие. Към момента маршрутът не се съобщава.

Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов

Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов

Вместо полицай във всяко село, слагат камери и охранители

Успоредно с протеста на майките пред сградата на МС има и протест на привърженици на партия "Възраждане", които недоволстват от повишения данък за старите коли и очакваното увеличение на застраховката "Гражданска отговорност".

За няколко минути преди 19 часа протестиращите блокираха кръстовището на булевардите "Тодор Александров" и "Вардар". В шествието се включиха автомобили, велосипедисти и мотористи, информира общественото радио.

Протестиращите носят черни знамена и балони, както и плакати с надпис "Системата ни убива". Авто-мото шествието преминава спокойно.

Към 19:30 часа репортер на news.bg видя, че е блокиран и тунела към столичния ж.к. "Люлин". Блокирани са и околните улици. В задръстването са около 50 коли. На място има и полицаи.