Разхлабването на мерките срещу коронавируса поетапно започва да влиза в сила.

От днес отново отварят заведенията, но само тези с открити площи - тераси и градини. Определеното им работно време е от 6.00 ч. до 23.00 ч.

Кина, театри, музеи, библиотеки, галерии и циркови представления ще приемат 30% от публиката си. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство, както и за фитнесите, спортните зали и плувните комплекси.

Детските градини отварят от 5 април, фитнесите - от 1 април при 30% заетост

Детските градини отварят от 5 април, фитнесите - от 1 април при 30% заетост

От 12 април се възобновява и присъственото обучение по график

От понеделник, 5 април, отварят детските градини и ясли. От 12 април - след края на пролетната ваканция, учениците се връщат в класните стаи по изготвен график от МОН. Датите на пролетната ваканция остават без промяна.Това означава, че на 1 и 2 април учениците ще учат онлайн.

Пролетната ваканция за учениците от 1 до 11 клас остава от 3 до 11 април включително. За 12 клас датите са съответно от 8 до 11 април включително.

Облекчаването на мерките няма да важи за големите търговски центрове. До 12 април на магазините с площ над 300 кв. м., които предлагат нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи към търговския обект.

Нощните заведения остават затворени до края на април.

Прогноза: 15 000 се лекуват в болница до седмици, ако отворим

Прогноза: 15 000 се лекуват в болница до седмици, ако отворим

Лъчезар Томов е притеснен от опасния сигнал на властта - "правете каквото си искате"