Под мотото "За величието на храма",  Националната камара за строителство и инвестиции организира благотворителна вечер в подкрепа на реставрацията на храм "Св. Александър Невски".

Със свои творби в благотворителния търг се включиха Греди Асса, Иван Яхнаджиев, Деница Гацинска, Илия Желев и Жанет Брейчева. Със спортни трофеи участват Христо Стоичков и Благой Георгиев.

Пандемията беше време за размисъл, за вникване в съкровените кътчета на душата ни и за осъзнаване кое е важното в живота ни. А Бог е любов. За благотворителността граници няма, е посланието на Христо Сноичков, който предложи своя тениска.

Златните момичета участваха с топка, с която заваюват златото. Бяха връчени и награди за "отличниците"  в строителството. Симеон Пешов получи приз за цялостен принос в развитието на сектора. 

Храм "Св. Александър Невски" е построен за 30 години с 5, 5 млн. лева дарения. И днес, 110 години по-късно вярващите се обединяват кой с каквото и колкото може, за да върне достолепния му блясък.

"За величието на храма" е благотворителна кампания на Българската православна църква и Българската национална телевизия за набиране на средства, необходими за ремонт и реставрация на сърцето и душата на София - символът, който привлича туристи от цял свят.

За да върнем величието на храма, изпратете чрез SMS на 17 777 с текст NEVSKI, дарете в платформата helpkarma.com или на банковата сметки на Светия Синод

ПКСХП "Александър Невски"

IBAN:BG71STSA93000014915278

BIC:STSA Банка ДСК ЕАД ФЦ Батенберг,

Бул. "Александър Батенберг I" 6 София.