Голямото дерби на Мадрид между Атлетико и Реал завърши без победител - 0:0. Резултатът със сигурност няма да бъде приет с усмивка и от двата тима, които се отдалечиха на цели 10 точки от временния лидер Барселона.

Сблъсъкът на "Уанда Метрополитано" предложи нервна битка, която беше белязана от много жълти картони и малко положения за гол. Късметът можеше да се усмихне на домакините в началото и края на мача. Първо Анхел Корея изпусна сам срещу Кико Касия, а в 77-ата копната топка от Кевин Гамейро бе изчистена от Рафаел Варан.

Атлетико (Мадрид) - Реал 0:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Атлетико (Мадрид) - Реал 0:0 (Развой на срещата по минути)

Градското дерби завърши без победител

Реал (Мадрид) отговори на предизвикателството с добър шанс пред Тони Кроос в 31-ата минута, когато от непосредствена близост не можа да намери мрежата на Облак. Кристиано Роналдо пък можеше да се превърне в герой за "кралете", но в последната минута ударът му попадна в шпагата на Диего Годин.

Снимка 324362

Източник: twitter.com/atleti

"Лос меренгес" дадоха и свидна жертва в мача, след като носът на Серхио Рамос беше счупен и трябваше да бъде заменен още на почивката

Радвайки се на бурната подкрепа от страна на своите верни фенове, домакините от Атлетико можеше да открият резултата след само 180-секунди на "Уанда Метрополитано". Защитата на Реал (Мадрид) се пропука и Рафаел Варан "подари" коженото кълбо на Анхелито Корея, който изскочи сам срещу Кико Касийя, но трепна и от десет метра насочи неточно. Топката премина встрани от лявата греда на вратаря.

Барселона на 11 точки пред Реал (Мадрид), Луис Суарес с нови два гола

Барса на 11 точки пред Реал, Суарес с нови два гола

Каталунците не се затрудниха с Леганес, поредно попадение и за Паулиньо

Двата тима се хванаха за гушите в 18-ата минута, след като Хуанфран, неволно или не, изрита една топка в главата на падналия Карим Бензема. Селекциите обаче бързо бяха разтървани от главния съдия Давид Фернандес.

Снимка 324354

Източник: GettyImages

Анхел Кореа пък продължаваше да тормози сериозно отбраната на Реал (Мадрид). В 23-ата минута аржентинският национал си спечели ъглов удар, а след него именно той имаше възможност да насочва с глава. Ударът му обаче бе безкрайно безопасен за Кико Касия.

Шампионите на Испания се нуждаеха от точно 31 минути, за да достигнат до реално голово положение пред вратата на градския съперник. Тони Кроос навлезе мощно през центъра, направи успешно двойно подаване с Роналдо и остана сам срещу Облак. Изстрелът му обаче беше разочароващ и мина покрай страничната греда на "рохикобланкос".

Снимка 324357

Източник: twitter.com/realmadrid

Устремът на "кралете" продължи и те имаха добър шанс да открият резултата чрез "обичайния заподозрян" - Серхио Рамос. Капитанът се бе настанил на точното място след центриране от фаул. Андалусецът засече с глава свалена топка от Каземиро, но встрани от очертанията на вратата. По-лошото настъпи миг по-късно, когато опиталият се да го спре Лука Ернандес го изрита зверски в лицето, разкървавявайки неговия нос.

На почивката железният бранител с №4 се наложи да бъде заменен и така на негово място се появи Начо.

Севиля постигна пълен обрат срещу Селта - 2:1

Севиля тръгна лошо, но в крайна сметка се поздрави с важна победа

Селекцията на Тото Берицо си върна петото място

Отборът на Реал (Мадрид) започна безкрайно амбицирано втората част. Интересни положения пред вратата на Ян Облак обаче липсваха, тъй като "лос меренгес" така и не можеха да се нагодят към специфичния стил на игра, демонстриран от техните "любезни" домакини.

Снимка 324360

Източник: twitter.com/atleti

Миг, след като Чоло Симеоне осъществи двойна смяна в 77-ата минута, появилите се на терена - Фернандо Торес и Кевин Гамейро можеше да го зарадват с безценен гол. Отлична комбинация между двамата изведе френския стрелец сам срещу Касия. Последва елегантното му преодоляване чрез технично копната топка. За жалост на играча с №21 обаче, Рафа Варан притича и с глава изчисти от голлинията.

При получилия се корнер, отбита топка стигна до играч на Атлетико, който отправи изстрел от непосредствена близост, ударил рамото на Кристиано Роналдо. Това накара домакините емоционално да поискат дузпа от главния съдия. Давид Фернандес обаче не се подведе по брожението на близо 60 000 на "Уанда Метрополитано" и остави играта да продължи.

Хетафе отнесе Алавес с 4:1

Хетафе задълбочи кризата в Алавес (ВИДЕО)

Това бе 10-ата загуба в Ла Лига за тима

Кристиано Роналдо можеше да се превърне в герой за Реал малко преди последния съдийски сигнал. Португалецът получи топката след впечатляващ рейд на Марсело и насочи мерника си към може би безпомощния в този момент Облак. В последния миг обаче, сякаш от нищото, с уникален шпагат блесна Диего Годин, който най-вероятно съхрани по този начин и точката за своя тим.

Снимка 324352

Източник: GettyImages

В следващия кръг на Реал (Мадрид) предстои наглед лесно домакинство на Малага, докато Атлетико ще гостува на Леванте.

Шефът на Ла Лига изхвърча заради финансова измама

Шефът на Ла Лига изхвърча заради финансова измама

В момента тече разследване срещу боса