Един от най-добрите американски състезатели в последните години Анди Родик обяви, че спира с тениса след тазгодишния US Open. Именно Родик е последният американски състезател, който е печелил подобна титла в турнирите от Големия шлем.

"Реших, че това е последният ми турнир. Не съм сигурен дали съм достатъчно здрав, за да продължа с активния спорт още една година. През последните 13-14 години се раздадох напълно... и успявах да се предпазя от по-сериозни травми.

Имам усещането, че спечелих много мачове благодарение на това, че бях много постоянен в изявите си," коментира бившият номер 1 в тениса.

До момента Родик има 32 титли на ниво ATP, включително две през тази година. Най-големият му успех обаче си остава спечелването на Открития шампионат на САЩ US Open през 2003-а година.

Родик достигна до номер 1 в световната ранглиста през ноември 2003-а година. Така той стана най-младият американец, който завършва година (2003-а) като лидер класацията. Той стори това на 21 години и 3 месеца.

Самият Родик е трикратен финалист на Уимбълдън. Във всеки един от финалите обаче той загуби от Роджър Федерер. През 2009-а година Федерер се наложи в петия сет след рядко срещания резултат от 16-14.