България спечели 7 медала, а ансамбълът извоюва ново злато - този път на състезанията за световната купа в Ташкент, за съчетанието с въжета и топки.

Момичетата ни - Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс - бяха отличени и с два сребърни медала - в многобоя и за съчетанието в 5 обръча, където се класираха след представителките на Русия.

Късно вечерта преди състезанието Весела Димитрова смени елемент в съчетанието с топки и въжета, тъй като имаше опасност някои улавяния да не им бъдат зачетени по новия правилник, съобщиха от БФХГ. Въпреки направената в последния момент промяна, момичетата играха най-силно от осемте отбора на финала и получиха заслужено признание.

Индивидуалните ни състезателки Катрин Тасева и Боряна Калейн спечелиха един сребърен и три бронзови медала.

Катрин спечели бронзов медал в многобоя, а Боряна се класира четвърта, като направи впечатляващ дебют на състезание от такъв ранг. На първите две места се наредиха руските представителки Арина и Дина Аверини.

Снимка 289900

Източник: БФХГ

На финала на бухалки медали спечелиха и двете българки - сребро за Катрин и бронз за Боряна. За първи път след златната ера на Нешка Робева две български гимнастички намират място на почетната стълбичка.

Катрин Тасева беше отличена с бронз на топка, а на обръч и лента се класира четвърта.

Златото на обръч, топка и лента спечели Арина Аверина, а на бухалки - нейната сестра Дина.