Българският национален отбор по волейбол зае 4-то място на Европейското първенство в София.

В мача за бронзовите медали, въпреки огромното желание на момчетата на Пламен Константинов и препълнената зала „Армеец Арена", Италия успя да ни победи с 3:1 гейма.

Явно вчерашният тежък мач с Франция е оказал своето влияние върху физическото и психическото състояние на отбора ни. Лошият късмет не ни подмина и този път, като във втория гейм се контузи Ники Пенчев - поредната знакова контузия във волейболния ни отбор.

Губейки с два на нула гейма, треньорът Пламен Констанитов подмени почти изцяло основната шесторка, пускайки втория разпределител Агонцев, сменяйки Владо Николов с Учиков и вкарвайки  Градинаров на мястото на контузения Пенчев. Това имаше ефект и отново след брилянтна игра на Агонцев нашите успяха да вземат третия гейм, възвръщайки надеждите ни.

В четвъртия гейм обаче италианският диагонал Иван Зайцев направи серия от убийствени сервизи, с които нашите момчета не успяха да се справят и това донесе успеха за Скуадра адзура в мача.

Независимо от загубата публиката дълго скандира след края на мача "Българи юнаци!" и бурно аплодира почетната обиколка на волейнационалите, която направиха в залата.

Според капитана на отбора Владо Николов стореното от тима граничи с подвиг. Този лаконичен коментар казва всичко, което се случи на Евроволей 2015 г.