Барселона е само на една малка крачка от нова титла в Примера Дивисион. Каталунците победиха с 3:2 Севиля на "Рамос Санчес Писхуан" и изглеждат неудържими в похода си към златните медали. Това ще бъде юбилейна 20-а титла във витрината на каталунците, при това постигната с рекорден точков актив. Кръг преди края Барса има 96 точки, с 1 повече от Реал Мадрид, който се справи с Атлетик (Билбао) с 5:1.

Очаквано двубоят, който привлече по-голям интерес, бе този в Севиля. Още в петата минута Максуел проби от левия фланг, навлезе към центъра и с техничен пас намери Меси, който незнайно защо бе оставен непокрит на дъгата на наказателното поле. Аржентинецът не сгреши и отбеляза така важния първи гол за шампионите - 1:0. За него това бе 45-о попадение от началото на сезона.

В 28-ата минута Барса реши всичко. Шави намери Боян Къркич, който замени Ибрахимович на върха на атаката, младокът пое топката в наказателното поле и отбеляза за 2:0.

До края на полувремето двата тима си размениха по един много сериозен пропуск. Първо в 38-ата минута Меси не се възползва от пас на Дани Алвеш, а малко по-късно Виктор Валдес спаси опасен шут на Луиш Фабиано.

В 54-ата минута Севиля съвсем вдигна бялото знаме. От игра бе изгонен Конко за втори жълт картон и така мачът просто трябваше да се доиграе.

Меси и Боян Къркич на няколко пъти направиха феноменални пропуски, преди в 62-ата минута Педро да реализира с мощен удар, който не остави шансове на Палоп.

Невероятен пропуск на Боян в 67-ата минута отприщи нещо, което надали някой е очаквал. Домакините върнаха цели 2 гола за няколко минути. Първо Фреди Кануте с отлично преодоля Валдес за 1:3, а партньорът му в атака Луиш Фабиано с глава реализира отново във вратата на Валдес. Това обаче бе всичко, което тимът на Маноло Хименес бе способен да отправи като предизвикателство и гостите логично стигнаха до трите точки.

В другата среща, която е с възлово значение за титлата, Реал Мадрид успя да бие Атлетик Билбао с 5:1 на "Бернабеу". В 20-ата минута защитникът на баските Аморабиета бе изгонен пресилено, а домакините получиха и дузпа. Кристиано Роналдо опъна мрежата - 1:0.

"Белите" владееха топката до 74% срещу 10-те души на Атлетик, но това не бе определящо за резултата в края на полувремето. Сензационно в 41-ата минута Йесте навърза защитниците на Реал и отбеляза за 1:1.

През втората част след 75% владеене на топката и 21 удара към вратата на Атлетик, Реал най-после превзе крепостта. В 73-ата минута Гонсало Игуаин с глава засече центриране на Бензема - 2:1. Това отприщи тима от Мадрид и головете не закъсняха. Серхио Рамос реализира от воле в 79-ата минута, а малко след това Карим Бензема довърши Атлетик с ново попадение - 4:1. Крайният резултат фиксира Марсело, който отбеляза на празна врата след поредната грешка на гостите.

Така Барса и Реал са разделени на 1 точка в класирането. Каталунците имат леко домакинство на закъсалия Валядолид, докато Реал гостува на Малага в последния кръг. При успех на "Ноу Камп" момчетата на Гуардиола отново ще са шампиони в Примера.

ОЩЕ ЗА ИСПАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО!