Парма изхвърча от турнира за Купата на Италия. „Дуковете" паднаха с 4:5 след дузпи като гости на Палермо и сицилианците ще продължат борбата на полуфиналите в турнира.

Валери Божинов изненадващо започна като титуляр за „дуковете" и бе много активен. Българинът не попадаше дори в групата за последните няколко мача на отбора си, но тази вечер започна от самото начало и бе заменен в 78-ата минута от ветерана Креспо.

Валери бе замесен в повечето опасности пред вратата на Палермо, но за съжаление, направи няколко сериозни пропуска. Първо в 17-ата минута той бе изведен на чудесна позиция от Паладино, но би в уат. В 39-ата вратарят на сицилианците Сиригу се намеси решително при нов изстрел на българина и спаси вратата си.

Малко преди почивката Божинов върна услугата на Паладино, извеждайки го чудесно, но отново стражът на Палермо предотврати гола.

Нашенецът профука още един отличен шанс да се разпише в 57-ата мин, като отново не можа да намери вратата от удобна позиция. Малко преди да бъде заменен, Валери бе на сантиметри да достигне чудесен пас на Джовинко, но Сиригу излезе и пресече подаването.

Палермо, на свой ред, също не успя да се възползва от шансовете си и така мачът отиде в продължения. В тях гол отново не падна и полуфиналистът трябваше да бъде излъчен след изпълнение на дузпи.

Опитният Креспо и Валиани пропуснаха от бялата точка за Парма, докато само Касани бе неточен за Палермо и сицилианците триумфираха с 5:4.  

Останалите четвъртфинали за Купата са в сряда.