Нападателят на Парма Валери Божинов за нищо на света няма да се върне в Ювентус. Това разкри агентът на футболиста Дженаро Паломба пред медиите на Апенините. Както е известно ръководството на "старата госпожа" спешно търси нов нападател, който да замен трайно контузения Фабио Куалярела, като сред последните спрягани имена фигурираше и това на Божинов. Според Паломба обаче това е малко вероятно.

"Желанието на Божинов е да остане в Парма. Мисля, че това стана ясно още когато парафира за 5 години с този отбор. Валери никога не е искал да бъде продаден от Парма. Той е човек, който не се предава и в момента прави всичко възможно, за да си върне мястото в стартовия състав", сподели Паломба.

Както е известно бъдещето на Божинов в Парма е поставено под въпрос заради трагичната форма, в която се намира футболистът през последните месеци. На всичкото отгоре в последните два мача на тима (срещу Ювентус и Каляри) Божинов изобщо не попадна в групата на "дуковете".

Все пак обаче Паломба не отрече вариант Божинов да напусна "Енио Тардини" в близките дни. "Когато пазарът е отворен няма нищо сигурно. Понякога може да дойде предложение, което трудно се отказва", загадъчно сподели футболният агент.

В кариерата си Божинов вече е носил екипа на Ювентус. Това стана в сезон 2006/07, в който "бианконерите" играеха в Серия "Б". Въпреки силния старт и 8-те гола, които вкара за тима, Божинов бе закотвен на резервната скамейка от тогавашния треньор на Юве Дидие Дешан. През последните дни Божинов бе свързван за трансфер в редица отбори, сред които тимове от Англия, Италия и Турция.