Черноморец (Бургас) пропусна златна възможност да мине Левски и да излезе на второ място във временното класиране. В последния мач от 12-ия кръг „акулите" не успяха да бият последния Миньор (Перник), като стигнаха само до равенство - 0:0 на своя стадион в бургаския квартал „Лазур".

Черноморец наложи характерния домакински натиск още от самото начало на двубоя. Във 2-ата минута Георги Андонов изпълни по перфектен начин пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от гредата на Иванов. Малко по-късно с голям пропуск се отчете и Хайри, който бе непокрит в наказателното поле, но не намери добре топката и стреля в аут. В края на първата част „акулите" натиснаха много мощно, но така и не успяха да стигнат до решителен гол.

През втората част „чуковете" видяха, че дяволът не е толкова черен и опитаха да поглеждат по-смело към вратата на домакините. При една тяхна отлична контра топката стигна до непокрития Рангелов, който стреля, а Борел видя топката в последния момент и изби в корнер. Няколко минути по-късно феноменален пропуск направи и Андонов от Черноморец, но Иванов се разтегна максимално и спаси.

През следващите минути играта се накъса, а двата отбора заложиха предимно на нефутболни прийоми. Гостите от Перник бяха значително по-груби от „акулите" и логично получиха цели 7 жълти картона. В 73-ата минта перничани бяха много близо до гола, но резервата Стоев би слабо.

В последната минута Дос Сантос пропусна да донесе победата, след като неговият удар облиза страничната греда и излезе в аут.