Детско-юношеската школа (ДЮШ) на волейболния ЦСКА ще може да провежда тренировките си в зала "Армеец" поне до края на 2016 г. Удължаването на срока за безвъзмездно ползване обаче не е дългосрочно решение, обяви от парламентарната трибуна министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Спортна зала „Армеец“ функционира от повече от 40 години и там се провеждат тренировките на децата от волейболния клуб. Състоянието ѝ обаче е отчайващо и не се инвестират средства.

Лукарски посочи, че залата е използвана от ЦСКА без каквото и да било нормативно основание.

С решение на Министерския съвет от 29 октомври 2012 г. тя се отнема от Министерството на отбраната поради отпаднала необходимост. Реализирал се е проектът за научно-технологичен парк - София тех парк, и в момента те отговарят за сградата. Предвидено е било залата да се е ползва от ЦСКА временно.

Проведени са разговори между Министерството на икономиката и София тех парк за възможностите помещението да се запази като спортна зала. На 21 декември 2015 г. е свикано събрание на акционерите и е решено до 31 декември 2016 г. децата да продължат да тренират там.

София тех парк има виждане за саниране на сградата, но следва и всички отговорни институции - НС, Министерството на спорта, Столична община и Федерацията по волейбол,  да решат дългосрочно и правно регламентирано този въпрос, подчерта Лукарски.