Над 70 фенове на волейбола поискаха оставката на шефа на федерацията Данчо Лазаров.

Младежите, организирани чрез Фейсбук, поставиха срещу министерството на спорта импровизирана надгробна плоча с надпис - Тук почива българският волейбол (1922 г.- 2012 г.)

По-голямата част от протестиращите носят фланелки с надписи - Аз съм от шепата негодници и ти искам оставката; Да си негодник означава: да обичаш родината си, да държиш на отбора си, да подкрепиш треньора си, да поискаш оставката на Лазарoff.

Тези надписи са провокирани от изказванията на Данчо Лазаров, че протестите в защита  на Радостин Стойчев и Матей Казийски, които напуснаха отбора, са организирани от шепа негодници. Повече от час протестиращите скандират „Данчо, иди си!, „Любо (Ганев, б.р.), иди си!".
Неколкократно беше запявана и любимата на всички протестиращи "Панагюрските въстаници (Боят настана...).

Макар протестът да е организиран в социалната мрежа, всички участници се бяха подготвили за него и носеха различни плакати както в подкрепа на Радостин и Матей, така и срещу Данчо Лазаров, някои, от които доста остроумни и в стихотворна форма:

Лазаров да се измита с цялата си свита, Изборът е един, искаме си Радостин, Лазаров гори внимание пожар, Лазарoff да уволним, волейболът да спасим.

Появи се дори и акростих, посветен на волейболния бос:

Довиждане
Адио
Народът
Чака
Оставка

Припомняме, вече бившият национален треньор Радостин Стойчев подаде оставка, след като класира отбора за Олимпиадата. Още преди той бе поставил условието шефът на волейбола Лазаров да се оттегли, или това ще стори той.

В момента отборът е в Аржентина за мачовете от Световната лига без старши треньор, воден от досегашните помощници Найден Найденов и Георги Петров.

В понеделник може би ще стане ясно името на новия треньор на волейнационалите. Спряганите имена са три - Мартин Стоев, досегашният основен помощник на Стойчев - Камило Плачи и на бившия капитан Пламен Константинов, който обаче заяви, че още преди време е отказал офертата.