Отборът на Ред Бул записа фантастичен двоен триумф на легендарната писта „Спа" в Белгия. Първи в дванадесетото състезание за сезона завърши Себастиан Фетел, който остави на около 4 секунди зад  себе си Марк Уебър.

Въпреки, че не започнаха по най-добрия начин надпреварата, Фетел и Уебър намериха начин да оглавят класирането в средата на състезанието и до края не дадоха шанс на конкуренцията. Победата бе първа за Фетел на „Спа" и увеличи още повече и без това комфортната преднина на германеца на върха в класирането при пилотите.

Фантастично състезание в Белгия направи пилотът на Макларън Дженсън Бътън. Британецът финишира трети, въпреки че започна надпреварата от 13-та позиция. Много похвали заслужава и 7-кратният световен шампион Михаел Шумахер.

„Пилето" направи може би най-силното си състезание след завръщането си във Формула 1, финиширайки пети. Припомняме, че Шумахер започна надпреварата от последната 24-та позиция. Пистата „Спа" определено е любимо място на Шумахер, който започна легендарната си кариера именно тук преди точно 20 години.

Четвърти финалът пресече двукратният световен шампион Фернандо Алонсо с Ферари. Испанецът започна отлично и в един момент дори поведе колоната, но в последните обиколки болидът му не стоеше добре на пистата и логично отстъпи пред първите трима.

Шести финалът пресече Нико Розберг, а в зоната на точките влязоха още Адриан Сутил, Фелипе Маса, Витали Петров и Пастор Малдонадо. Безспорно най-голямото разочарование на „Спа" поднесе Люис Хамилтън, който през целия уикенд не спря да се забърква в дискусионни изпреварвания.

Още в 13-ата обиколка Хамилтън се удари лошо с Камуи Кобаяши и изхвърча от пистата. В събота пък, по време на квалификациите, той се сблъска с Пастор Малдонадо.