Прогнозата на октопода Паул за пореден път излезе вярна и Германия завоюва бронзовите медали след успех с 3:2 над Уругвай. Мачът бе може би най-интересният от началото на Мондиала, като зрителите видяха и два обрата. Германия бе по-добрият тим в началото, като Томас Мюлер се възползва и изведе немците напред в 19-ата минута.

Уругвай обаче бързо се върна в мача, след като Кавани изравни с хубав гол в 28-ата минута. До края на полувремето и двата тима имаха няколко ситуации, но до нов гол не се стигна.

В началото на втората част Уругвай изригна. Диего Форлан вкара прекрасен гол за тима си в 51-ата минута и изведе урусите напред в резултата. В 57-ата минута Янсен отново възстанови равенството след прекрасно центриране на Боатенг.

В 82-ата минута Сами Кедира успя да се възползва от поредната грешка на Муслера и изведе тимът си напред. В 93-ата минута пък Форлан нацели зверски горната греда от пряк свободен удар, но така и не се стигна до изравняване. Така Германия се окичи с бронзовите медали.

Мачът по минути тук