Григор Димитров се класира за трети кръг на Australian Open! Това стана факт, след като българинът се наложи с 6:3, 6:3, 7:6 (11) над Йен-Сун Лу (Тайван). Димитров изигра отличен двубой от първата до последната точка и напълно заслужи успеха си. За първи път в своята кариера българинът достига до трети кръг в Мелбърн. Освен това Гришо изравнява най-доброто си постижение в турнирите от Големия шлем, което е именно III кръг ("Ролан Гарос" 2013).

Още в началото на двубоя Григор Димитров започна по-агресивно и първите точки за пробив не закъсняха. След няколко добри начални удара обаче Лу съумяваше да запази подаването си. Неизбежното се случи в гейм №6, когато Димитров най-после проби съперника си. Това се оказа напълно достатъчно на българина до вземе сета - 6:3.

Втората част започна изненадващо. Лу успя да пробие и да затвърди и поведе с 3:0 гейма. По този начин обаче азиатецът само раздразни Димитров, който в следващите минути буквално летеше по корта. Българинът записа впечатляваща серия от 6 поредни гейма на сметката си, които му осигуриха и втория сет - 6:3.

В началото на третата част над Мелбърн заваля и двубоят бе прекъснат за около час и половина. При подновяването българинът проби и поведе с 4:1 гейма. Малко очаквано обаче Лу се разигра и успя да върне пробива и да изравни резултата - 4:4.

До края на сета нови пробиви нямаше и логично се стигна ддо тайбрек, в който Димитров, след като пропусна 2 мачбола, успя да се наложи с 13:11 точки. В следващия кръг българинът ще срещне победителят от двубоя Милош Раонич - Виктор Ханеску.