58-ият в света Дуди Села се оказа непреодолимо препятствие за Григор Димитров, съобщи Tennis24.bg. Поставеният под номер 1 на Israel Open Села надви с 6:4, 7:6 (4) българина за час и половина игра.

Двубоят започна трагично за Гришо, който набързо почна да изостава в резултата. Дребничкият израелец направи два пробива и поведе с 4:1. Той сякаш леко се отпусна и Григор върна единия пробив, но само за да отстъпи с 4:6 след 40 минути битка.

Вторият сет премина при сходни обстоятелства. Села поведе с 3:1, но българинът този път изравни. При 4:4 обаче Дуди пак спечели подаването на Димитров и трябваше да сервира за мача. 25-годишният представител на домакините обаче неочаквано се пречупи и допусна Гришата да обърне за 6:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Села дръпна с 5:2 и след това нямаше какво да го спре за крайния успех със 7:4 точки.

За преминаването си от квалификациите в основната схема и участието в първи кръг, първата ракета на България прибира 5 точки за ранглистата и малко над 1000 долара от наградния фонд.

През миналата седмица Григор дори не стигна основната схема в Родос, Гърция, където падна от 601-ия Анте Павич. В същото време тъкмо Дуди Села спечели този турнир и явно се намира в отлична форма.