България падна от Израел за "Фед Къп". Това стана, след като Цвети Пиронкова отстъпи на Шахар Пеер с 1:2 сета (4:6, 6:4, 0:6). Тази загуба обаче изобщо не бе заслужена за Цвети, която бе отлична в по-голямата част от двубоя. Неприятно разтежение в лявото бедро обаче пречупи българката и и попречи да се пребори в решителния трети сет. Първият сет бе особено драматичен.

Цвети успя да обърне срещата от 3:4 до 6:4 гейма в своя полза. Проблемите и обаче започнаха във втория сет и тя не можа да се пребори за победата - 4:6. Третия сет обаче бе пълна катастрофа и пловдивчанката загуби с 0:6 гейма. По този начин България записа втора загуба на сингъл и отстъпи на Израел.

В мача на двойки обаче Диа Евтимова и Маги Малеева все пак за престиж биха Карен Шломо и Валерия Патюк без особени трудности с 6:3 и 6:4.

По този начин нашият отбор завърши на последно място в предварителна група "Б" на група 1 в зона Европа/Африка и утре ще играят в плейофи за запазване на мястото си в групата. Съперник на България ще е един от последните отбори от останалите три групи.