Треньорът на Черноморец (Бургас) Красимир Балъков бе уволнен. Новината бе потвърдена от бургаския клуб. Причината за освобождаването на специалиста е промяна в стратегията на клуба, наложена от различията между Митко Събев и "Петрол Холдинг". Както е известно преди няколко дни на пресконференция Денис Ершов, открито нападна Събев, като заяви, че Черноморец сигурно е станал три пъти шампион на България, тъй като бюджетът му е три пъти колкото този на футболен клуб Литекс.

От клуба излязоха с официално съобщение до медиите. Ето и извадка от обръщението: "Предвид създалата се ситуация в управлението на „Петрол холдинг" и споровете между основните акционери на компанията, се наложи промяна в стратегията за развитието на ПСФК „Черноморец - Бургас".

Като отчита обстоятелствата, изнесени и на официална пресконференция, че част от акционерите на холдинга не подкрепят идеята за издръжката на футболния клуб и ще се наложи редуциране на клубния бюджет, ръководството отчете, че няма да има възможност да осигури необходимите средства за изпълнение на петгодишната програма, приета с идването на Красимир Балъков в Бургас"

Междувременно Topsport.bg, научи че Петър Хубчев е най-вероятният заместник на Краси Балъков. Вероятността бившият национал и играч на Осъм(Ловеч), Левски и Айнтрахт(Франкфурт) да поеме бургаския тим е продиктувана от факта, че бившият защитник от четвъртите на света си върши много добре работата в тима от Поморие и обиграва младите кадри на Черноморец.

Както е известно, миналия сезон отборът му стигна до финал за Купата на България където изгуби мача в последната минута от Берое. В този сезон поморийци загубиха у дома на осминафиналите от Литекс след като съдията удари здраво рамо на гостите.

Другият вероятен заместник на Балъков на поста старши треньор на Черноморец може да бъде Илия Груев, който бе помощник -наставник при Краси. След изявлението на собственика на клуба Митко Събев, че ще се раздели с целия треньорски щаб обаче е почти невероятно някогашното ляво крило на Нефтохимик и любимец на бургаската публика да поеме "акулите".