Славия постигна първата си победа за новия сезон, след като се наложи с 2:1 при гостуването си на Миньор (Перник). Всъщност, перничани бяха само символични домакини, тъй като срещата се проведе на стадион "Осогово" в Кюстендил.

Двубоят започна с подчертано надмощие на "жълто-черните", които се втурнаха в атаки още първата минута. В 25-ата минута на срещата Младен Стоев можеше да изведе своите напред, но силният му удар разтресе напречната греда зад Кунчев. До края на първата част Миньор остана по-активния отбор на стадион "Осогово". Натискът на момчетата на Тони Велков даде резултат в 44-ата минута. Тогава Костадин Хазуров използва една неумела намеса на вратаря Кунчев и откри резултата - 1:0.

След почивката Славия се поактивизира и започна по-смело да гледа към противниковата врата. "Белите" успяха да стигнат до пълен обрат в срещата в рамките на само 5 минути. Първо, в 65-ата минута Иван Цачев изравни, след като се възползва от едно разбъркване при изпълнение на корнер. Само 5 минути по-късно Николай Божов показа своя специалитет и с брилянтен удар от фаул вкара топката точно под сглобката на гредите.

Въпреки натиска на Миньор в последните минути , до нов гол не се стигна и така футболистите на Емил Велев постигнаха първата си победа в шампионата.

СТАТИСТИКА