Отборът на Левски ще излезе с доста променен състав за мача с Черноморец утре. Днес бе обявена групата на "сините" за дербито, което е утре от 18,00 часа на стадион "Георги Аспарухов". В групата на тима не попаднаха Сержиньо Грийн и Веселин Минев, които са с контузии.

Това ще наложи сериозни промени в състава на "сините", като почти сигурно отново титуляр ще излезе Даниел Димов в центъра на халфовата линия, а Иво Иванов ще получи шанс като централен защитник. Както е известно, с проблеми е и Дарко Тасевски, макар македонецът да е в групата. Завръща се и Христо Йовов, който бе наказан за столичното дерби с Локо (Сф).

Друга интересна промяна също прави впечатление. Изваденият от групата за двубоя с "железничарите" Божидар Митрев се завръща в състава, а аут е Кирил Акалски.

Наставникът на тима Ясен Петров обясни всички тези промени на днешния си брифинг. Джанини коментира, че Грийн и Минев са с проблеми, а също така, че младокът Цветелин Тонев е работил страхотно през изминалата седмица и затова получава шанс да попадне в групата на "сините".

"Сержиньо игра с този проблем още в миналия мач, но се усложни и няма да рискуваме. Веско Минев също е с контузия. Дарко обаче вече е добре и на линия за двубоя. Тонев рабори страхотно и заслужи своя шанс да попадне в групата в мача", коментира Ясен Петров.

"Гледахме Черноморец и в двата им мача. Те също имат проблеми и ще са в различен състав в сравнение с мача с ЦСКА. Ние обаче сме се концентрирали върху нашия отбор и се надяваме, че утре ще покажем добро лице.

Най-важното е да победим. Аз съм пред вас в момента и си върша работата. Ние сме един екип и всеки си знае задълженията. В последната седмица не съм отварял пресата, за да можем да се концентрираме", коментира Ясен.

"В Левски винаги има напрежение, защото всеки един мач е важен. Така ще е до края на шампионата. Надявам се, че след като възвърнем самочувствието си отново ще радваме феновете ни.

Трябва да трупаме точки, за да защитаваме целите, които сме си поставили. Концентрирани сме изцяло върху нашия отбор и това ние да не правим повече грешки, не мога да кажа дали Литекс ще направи грешна стъпка", отсече Петров.

Вижте пълната група на "сините":
Пламен Илиев, Божидар Митрев, Дъстли Мюлдер, Стефан Станчев, Иво Иванов, Жанвион Юлу-Матондо, Александър Александров, Христо Йовов, Даниел Димов, Гара Дембеле, Марко Видович, Цветелин Тонев, Мариян Огнянов, Даниел Младенов, Дарко Тасевски, Исмаил Иса, Владимир Гаджев, Йордан Милиев