В безкрайно скучен и слаб мач големият фаворит в група С Англия отново се провали и стигна само до 0:0 с Алжир. Островитяните уж трябваше да играят за задължителна победа, но нищо такова не си пролича от представянето им на "Грийн Пойнт Стейдиъм".

Като титуляр за Алжир на вратата излезе играча на Славия Райс М'Боли, но той почти нямаше работа. Тъмнокожият страж все пак остави добро впечатление с няколко сигурни намеси след удари на Бари, Руни и Джерард отдалеч. След провала на Робърт Грийн срещу САЩ пък, Фабио Капело този път глсува доверие на ветерана Дейвид Джеймс. Трудно е обаче да бъдат давани оценки на двамата вратари, тъй като опасни удари към тях на практика липсваха.

Алжир започна прибран в отбрана, която така и не бе поставена под натиск от безразличните англичани преди почивката. Единствените по-"опасни" ситуации бяха два далечни шута на Руни и Бари. Африканците от своя страна се опитваха да сътворят нещо напред, но им липсваше точност в пасовете. За изненада на всичко обаче, много брак в подаванията допуснаха и европейците. Уейн Руни бе далеч от познатата си форма, а Лампард и Джерард бяха бледи сенки на самите себе си.

През втората част картината на терена не се промени ни на йота. Алжир продължи да играе по-затворено, а Англия се луташе в предни позиции. Не помогна и включването в предни позиции на Дефо и Крауч.

Напълно нормално с оглед на събитията, до гол не се стигна и двата тима поделиха точките. В поселения мач Англия играе със Словения която има 4 точки. Островитяните остават с 2, а Алжир спечели първата си точка на Мондиала.

СЪСТАВИ И КОМЕНТАР ТУК!

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!