В истински празник за тениса се очертава да се превърнат полуфиналите на силния турнир в Индиън Уелс. До заключителната фаза достигнаха първите трима в ранглистата - Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович, както и възвръщащият формата си Хуан Мартин Дел Потро.

Късно снощи носителят на 16 титли от Големия шлем Роджър Федерер не срещна никакви трудности в мача си срещу Станислас Вавринка - 6:3, 6:4. Световният номер 2 бе безпогрешен в сервис-геймовете си, като два пробива се оказаха напълно достатъчни за крайния успех.

В спор за място на финал Федерер ще се изправи срещу кошмара си от началото на годината - Новак Джокович. Двамата се срещнаха на полуфиналите на Australian Open, както и на финала на турнира в Дубай, като и в двата случая победител излезе Ноле. Нещо повече, сърбинът няма загубен сет в мачовете срещу Фед през 2011 - 5:0.

Другият полуфинал противопоставя Рафаел Надал и Хуан Мартин Дел Потро. Двамата имат повече от интересно съперничество - 7 мача, 4 победи за Рафа и 3 за Дел Потро. Аржентинецът обаче е спечелил последните 3 двубоя между двамата, всичките от които се играха на твърда настилка. Особено изразителна бе победата на Дел Потро в последния мач срещу Рафа - полуфиналите на US Open 2009. Тогава аржентинецът се наложи с 6:2, 6:2, 6:2.

До момента в Индиън Уелс Роджър Федерер има 3 титли, Рафаел Надал - 2, а Новак Джокович - 1. Дел Потро все още не е триумфирал в турнира, който е от най-висока категория - „Мастърс 1000". Мнозина определят надпреварата в Индиън Уелс като най-силният турнир след тези от Големия шлем.

Програма за полуфиналите:

Не преди 20:00 часа: Рафаел Надал (Испания, 1) - Хуан Мартин Дел Потро

Не преди 22:00 часа: Роджър Федерер (Швейцария, 2) - Новак Джокович (Сърбия, 3)