Локомотив (София) постигна много ценна победа с 3:1 при символичното си гостуване на Миньор (Перник) в последния мач от кръга в „А" група. Столичните „железничари" бяха по-настоятелния отбор на стадион „Осогово" в Кюстендил и заслужено ликуваха след края на срещата.

Мачът започна доста равностойно, а многото брак в играта и на двата отбора не подсказваше нищо за това, което се случи в края на първото полувреме. Тогава между 41-ата и 42-ата минута двата отбора си размениха по едно попадение. Първо, Хазуров изведе перничани напред с хубав шут от границата на наказателното поле, а минута по-късно Генков изравни след добър пас на Писаров.

През второто полувреме всичко си дойде на мястото и по-класният отбор на Локомотив стигна до така ценните три точки. В 59-ата минута Дерек Асамоа за пореден път доказа, че е един от най-качествените чужди футболисти у нас. Той се пребори много мъжки за една топка във въздуха и с много техничен удар я прати в левия ъгъл на Чворович. Всичко свърши в 78-ата минута, когато Асамоа се възползва от нова грешка в отбраната на символичните домакини и оформи крайното 3:1 за Локомотив. Така, Миньор продължава да бъде без победа през новия сезон, а столичани се изравниха по точки с Левски.

Всичко за срещата тук!