Ръководството на ЦСКА няма никакви притеснения за лиценза си, съобщи на днешната пресконференция изпълнителният директор на клуба Венци Живков. Живков категорично опроверга предположенията на медиите, че сумата от 120 000 евро, която „армейците" ще получат от руския Волга за Спас Делев, е нереална.

„Това е цената на Спас Делев. Тя е напълно реална, въпреки че е с малко по-ниска от това, което искахме ние. Основната цел на ЦСКА е да продава футболисти в Русия. Надяваме се, че Спас ще бъде отлична реклама на марката ЦСКА."

„В момента преговаряме за Тодор Христов от Берое, но няма нищо официално. Няма проблеми с лиценза. Време е да спрем със спекулациите за това. Футболистите, които ще се опитаме да продадем са Тиеро, Тибони, Митко Илиев, Саиджоджа и Еспозито", коментира още Живков.

Старши треньорът Милен Радуканов заяви, че няма притеснения относно новите футболисти, които според него бързо ще се наложат в първия отбор.

На днешната пресконференция присъства и юристконсултът Радостин Василев, който заяви, че няма никакви проблеми новите попълнения от Пирин да тренират с отбора.

„Благой Макенджиев и Слави Костов тренират в ЦСКА и няма никакъв проблем с това. Те са разтрогнали договорите си, въпреки че това не се е случило пред Арбитража. След като имат да получават такива суми, от Пирин нямат право да им правят спънки", каза още Василев.

Междувременно стана ясно, че подготовката на „червените" ще протече на няколко етапа. От 14 до 25 януари ще се проведе първият подготвителен лагер в Гърция. След това възпитаниците на Милен Радуканов ще изиграят няколко контролни мача на родна земя, а между 2 и 16 февруари ще се подготвят в Анталия.

Датите за контроли в Турция са 6, 8 и 10 февруари, но съперниците все още не са ясни. Официалното представяне на отбора ще бъде срещу Чавдар (Бс), но датата все още не е уточнена.