Легендата на българския футбол и старши треньор на Литекс Христо Стоичков беше разпитан в ГДБОП във връзка със стартиралата кампания в борба с черното тото. Близо два часа Камата даваше обяснения пред антимафиотите, а на излизане от сградата на ГДБОП се спря пред журналисти и ясно заяви: „Чист съм! Така като ме гледате дали изобщо имам представа как се залага мач в интернет?", каза Стоичков в типичния си стил.

Разпитът на Стоичков е бил заради двубой между Литекс и Калиакра, завършил при резултат 5:0 за ловчанлии. Съмненията на ГДБОП са базирани на факта, че тази среща е била сравнително повече прогнозирана в интернет от другите двубои по същото време. Освен Стоичков, на разпит при антимафиотите бе и капитанът на Литекс Небойша Йеленкович.

Стоичков отсече пред журналисти,  че никога не би участвал в схеми. 
"За мен това е нещо ново. Петни се името ми, което съм градил с години в Европа. Няма как да го изчистя сега? Замесват ме, но аз не участвам в такива схеми. Това няма как да стане."

Шефът на ГДБОП Станимир Флоров разкри, че в никакъв случай не смята Стоичков за замесен в черно тото. „Това, че го викаме не означава, че е замесен. В чужбина той е известен като легенда. Стоичков иска да си изчисти името", коментира Флоров.

„На този етап не мога да дам подробности за разследването. Бяха изслушани доста президенти на родни отбори, имаше и такива, които не се явиха. Това поведение е подозрително и ще предприемем мерки. Не е изключено и някои хора да бъдат подслушвани. Разпитахме доста футболни хора, в това число и президента на БФС Борислав Михайлов. Искам съдеиствие и от вас - журналистите. Не си мълчете, знаем че знаете някои "вътрешни" неща. Откъде излезе инофрмацията, че Литекс урежда мачове. Питам ви! Мълчите... Разберете Стоичков не е арестант, той просто беше привикан да сподели това което знае", коментира още Флоров.

Освен петдесетината журналисти, пристигнали да отразяват разпита на Христо Стоичков, пред сградата на ГДБОП се бяха насъбрали и огромна агитка фенове. 

Те бяха опънали трансперанти, с които изказваха подкрепата си към Камата и несъгласието си с това той да бъде привикван на разпит. "Защо Ицо, а не Перукан?", "Брак между Гърне и Бай Ганьо - черно тото-содомия", бяха по-интересните призиви на феновете. 

След като Камата отговори на въпросите на журналистите, привържениците го аплодираха бурно.