Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър на новоизбрания президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов (Гонзо) и новия Изпълнителен комитет на футболната централа заради жалба на аматьорския клуб "Скравена", съобщи БГНЕС.

Иванов спечели изборите за президент на БФС на конгреса в средата на март, а в края на миналата седмица подаде документи, за да бъде вписван като представляващ дружеството, както и за вписване на новия Управителен съвет (Изпълнителен комитет).

Според "Скравена" решенията на извънредния конгрес на БФС от 15 март са "незаконосъобразни и противоречащи на Устава". Аматьорският футболен клуб иска да бъдат отменени на всички решения, взети на конгреса.

Решението за спиране на вписването на Георги Иванов и новия Управителен съвет на БФС може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд в едноседмичен срок. Като изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз за момента остава вписан Михаил Касабов.

Припомняме, че до избора на нов шеф на футболната централа се стогна, след като Борислав Михайлов се оттегли от поста заради възникналото напрежение на протеста срещу ръководството на БФС от 16 ноември миналата година и след него.

С водно оръдие и три охранителни периметъра СДВР ще пази реда на конгреса на БФС

С водно оръдие и три охранителни периметъра СДВР ще пази реда на конгреса на БФС

Проверяват се два сигнала за купуване на гласове за избора на шеф на футболната централа