Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна с победа сезона на клей. Пловдивчанката се класира за втория кръг на турнира в Марбея, след като на старта победи представителката на домакините Мария-Тереса Торо-Флор. Двубоят продължи малко повече от час, а Пиронкова се наложи с 6:2, 6:2.

Победата бе всичко друго, но не и изненадваща, тъй като Торо-Флор е едва на 18 години и почти няма опит на ниво WTA. С достигането си до втори кръг Пиронкова си гарантира 30 точки за ранглистата.

В следващия кръг тя ще се изправи срещу победителката от мача между бившата номер 1 в света Динара Сафина (Русия) и Аранча Рус (Холандия). Сафина, през последния месец показа, че започва да възвръща формата си, до момента е играла два мача с Пиронкова, като има 2 победи.

Турнирът в Марбея е с награден фонд $220 000.

Както е известно рано тази сутрин с победа в сезона на клей започна и първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. Хасковлията се наложи неочаквано лесно над бившия номер 5 в света Райнер Шутлер (Германия) с 6:0, 6:2 на кортовете в Хюстън.