Капитанът на английския футболен отбор „Ливърпул" Стивън Джерард напуска клуба след края на сезона, съобщава БиБиСи.

Той заяви в съобщение, че това е „най-трудното" решение в живота му. Контрактът на 34-годишния халф изтича през лятото.

Това е най-трудното решение в моя живот, подчертава той и допълва, че ще продължи да играе, но не и за отбор, който може да се срещне с „Ливърпул".

Няма да играя за конкурентен отбор и следователно няма да се изправя срещу „Ливърпул". Решението ми напълно се основава на моето желание да опитам нещо различнo в моята кариера и живот, също искам да заявя ясно, че няма да съжалявам за нищо, когато моята кариера на играч приключи", пояснява той.

От днес до последния съдийски сигнал на последната среща от сезона ще бъда напълно отдаден на отбора и ще дам всичко от себе си да помогна на „Ливърпул" да спечели мачовете, заявява Джерард.

През ноември ръководството на мърсисайдци му предложи нов контракт, но според "Daily Express" Джерард го е отхвърлил. Той е свързан с американски футболни отбори и по-конкретно с Лос Анджелис Галакси.

Джерард е в Ливърпул от 9-годишна възраст, на 18 г. прави дебюта си за основния състав.
Оттогава е записал 695 мача и 180 гола в различните турнири. С фланелката на тима е печелил Шампионската лига и Купата на УЕФА, по два пъти Суперкупата на Англия и Суперкупата на УЕФА - общо 10 големи трофея. Записал е също така 114 мача за националния отбор на Англия (21 гола). 494 мача е изиграл във Висшата лига на Англия и е вкарал 116 гола.

Почти невъзможно е да подбера точните думи, с които да обобщя това, което е направил Стивън Джерард и неговото значение в „Ливърпул", отбелязва настоящият мениджър на клуба Брендън Роджърс, определяйки Джерард за една „ера".

Според бивши играчи на клуба Стивън Джерард е най-великият играч в историята на „Ливърпул".