Днес в Монте Карло се изтегли жребият за груповата фаза в Лига Европа.Левски попадна в група С и ще срещне Спортинг (Лисабон), Лил и Гент. ЦСКА е в група L, където са още Порто, Бешикташ и Рапид (Виена).

Нашите изтеглиха сравнително труден жребий, като се разминаха с далеч по-желани съперници като Лозана, АЗ Алкмаар, Брюж и Стяуа.

От съперниците на Левски, Спортинг се класира по най-любопитен начин за турнира. Португалците паднаха у дома с 0:2 от Брьондби, а след това биха като гости с 3:0. Гент пък игра в квалификациите на Шампионската лига, след като завърши на второ място в Белгия миналия сезон. Там обаче те отпаднаха от Динамо (Киев), и се преместиха в Лига Европа, където отстраниха Фейенорд с общ резултат 2:1. Лил пък не срещна особени затруднения в предишния кръг срещу Васлуй с Живко Миланов.

От съперниците на ЦСКА най-познат ни е Рапид (Виена). Австрийците отстраниха Берое, а след това се справиха и с Астън Вила. Порто пък разби белгийския Генк, като хеттрик наниза звездата Хълк, който ще бъде основната опасност и за българската врата.

В предишния кръг Бешикташ пък нямаше никакви проблеми с ХИК Хелзинки, като дори разби финландците с 4:0 на техен терен.