Цветана Пиронкова и Григор Димитров извоюваха историческа победа за България в турнира за смесени двойки „Хопман Къп". Най-добрите ни ракети записаха първи триумф в историята на родния тенис в надпреварата, провеждаща се в Австралия.

Българите надвиха чешката двойка Петра Квитова и Томаш Бердих с 2;6, 6:3, 11:9, но за съжаление това стана в мач без значение. По-рано българите загубиха на сингъл от силните чехи. Въпреки това в крайното класиране на групата успехът може да окаже решаващо значение.

„Днешният ден е много специален за мен, защото за първи път играя на смесени двойки с Цвети. Мисля, че двамата се представихме добре", каза след последната точка усмихнатият Григор Димитров. 

От своя страна Пиронкова също изрази задоволството си от успеха на двойки и сподели, че ще се възползва от почивния ден утре, за да поплува. Нашите играят отново на 4 януари от 03:30 ч. сутринта. Цветана Пиронкова ще играе срещу нов още по-силен противник - световната номер едно Каролине Возняцки, част от тима на Дания. 

Гришо обаче ще има доста повече шансове срещу 236-ия в света Фредерик Нилсен. Тяхната среща започва веднага след края на мача Пиронкова-Возняцки. Последната среща ще е на смесени двойки и вероятно ще бъде определяща за крайния победител в сблъсъка.