Димитър Бербатов ще напусне Манчестър Юнайтед през лятото, твърди в днешното си издание таблоидът The Sun. Както е известно българинът сензационно бе изваден от групата на „червените дяволи" за финала в Шампионската лига с Барселона в събота вечер (1:3).

Още тогава се заговори, че Бербатов изобщо не гледал мача и напуснал „Уембли", след като разбрал за решението на Алекс Фъргюсън.

The Sun припомня, че мениджърът на Юнайтед предпочита да залага на нападателна двойка Уейн Руни - Хавиер Ернандес, които се очаква да бъдат предпочитани и за новия сезон. Освен това последното попадение на Бербатов в Шампионската лига датира от далечната 2008-ма година.

Въпреки, че стана голмайстор на тима си, Митко е получавал място в стартовия състав едва 5 пъти в последните 20 мача. Според изданието българинът вече си търси отбор, в който да бъде първи избор за атаката. Тази новина до голяма степен бе потвърдена и от Луиш Нани.

„Моментът е много труден за него (Бербатов). Тежко е, но това е реше ние на мениджъра, на когото също не му бе лесно да вземе подобно решение", сподели Нани.

Бербатов премина в Манчестър Юнайтед през 2008-ма година от Тотнъм. Наскоро се заговори, че „шпорите" ще опитат да си върнат нападателя през лятото.