Питчер на българския бейзболен шампион Бизони Благоевград ще тренира и играе в системата на един от 30-те професионални отбора във Висшата лига на Северна Америка (MLB) – Вашингтон Нешънълс, съобщиха от БФ Бейзбол.

16-годишният Мартин Андонов заминава днес за американската столица, където ще бъде посрещнат от топскаутите в мрежата на клуба – Алекс Смит и Ранди Кейл. Двамата ще бъдат основни наставници и надзорници на българския левичар през следващите месец и половина. Предварителните планове са Андонов да остане в САЩ до края на юли и да хвърля в серия тренировъчни и университетски мачове.

В началото на август Мартин трябва да се присъедини за кратко към юношеския национален отбор на България, който от 3-ти до 8-и ще играе в Австрия квалификация за европейско първенство. От 4-ти до 27 август пък българският талант ще участва в европейската академия на MLB в Тирения (Ит), за която получи персонална покана в началото на юни.

Първоначалният контакт с Нешънълс е осъществен от бившия състезател на „бизоните” Йордан Михайлов. През цялото време в САЩ с Андонов пък ще бъде друг ветеран на благоевградчани – Христо Дундалов, който в началото на тази година за кратко бе изпълнителен директор на футболния Пирин.

Андонов и Дундалов заминават днес за Лондон, откъдето им предстои презокеански полет до Вашингтон. От Нешънълс са настояли Мартин да се включи в тренировъчен лагер още утре.