Отборът на Левски припомни на феновете си за незабравимото достигане до ¼-финалите на купата на УЕФА през 2006 година. Тази вечер „сините" футболисти направиха още една смела крачка напред към европейската слава. Футболистите на Ясен Петров победиха шведския шампион АИК с 2:1 и така се класираха за груповата фаза на турнира Лига Европа.

Началото на срещата не говореше по никакъв начин за това, което щеше да се случи през второто полувреме. Препълненият стадион „Георги Аспарухов" се умълча в 11-ата минута, когато след едно наглед лесно центриране Божидар Митрев увисна и подари топката на Бангура, който безпроблемно откри резултата. След попадението левскарите се окопитиха бързо и започнаха да мачкат своя съперник по целия терен. Пропуски на Гара Дембеле и Жоазиньо обаче лишиха „сините" от изравняване още до почивката.

Началото на втората част беше повече от мечтано за Левски. Първо, в 49-ата минута, Гара Дембеле свали брилянтно с гърди една топка към Дани Младенов, чийто мощен удар се оплете в мрежата зад Турина. Само 2 минути по-късно, Младенов върна жеста към Гара, а головата машина на Левски със зверски шут от границата на вратарското поле направи 2:1.

След този гол шведите изпаднаха в нокдаун и могат да благодарят само на късмета си и на пропуските на „сините", че не си тръгнаха с пълна кошница от стадион „Георги Аспарухов".

Най-важното тази вечер бе това, че левскарите зарадваха невероятната публика на стадион „Георги Аспарухов", наброяваща повече от 23 000 души.

Вижте как се разви срещата!