България загуби от Франция с 2:3 гейма в инфарктен мач от група Е на Световното първенство по вплейбол.

Французите на два пъти повеждаха в геймовете, на два пъти нашите изравняваха, за да се стигне до решителния тайбрек, който за съжаление загубихме със 17:19.

Петлите" взеха първия гейм с 25:22. Нашите започнаха разсеяно и Франция поведе в точките. "Трикольорите" бяха близо до изравняване малко след второто техническо прекъсване, когато резултатът бе 16:15. Французите обаче дръпнаха до 20:17 и в крайна сметка запазиха аванса си до края на първия гейм.

Играчите на Силвано Пранди започнаха по-добре втория гейм, водеха през цялото време и в крайна сметка успяха да затворя частта с 25:23.

Третият също започна равностойно  и вървеше точка за точка, но след второто техническо прекъсване Франция направи няколко поредни точки и стигна до 20:14. В крайна сметка това бе достатъчно, за да затворят гейма с 25:17.

Нашите настъпиха газта в четвъртия гейм и второто техническо прекъсване дойде при 16:11 за тях. По-късно резултатът стана 19;13, но след това се отпуснахме и позволихме на Франция да изравни, че и дори да поведе. "Петлите" имаха три гейм-пойнта, но така и не успяха да се възползват от тях. В крайна сметка българите показаха дух и взеха частта с 30:28, с което пратиха мача в тайбрек!

Решителният пети гейм вървеше точка за точка до края. Българите на няколко пъти повеждаха и бяха на точка от победата, но в крайна сметка тя отиде при "петлите", които взеха тайбрека с 19:17.

Така България вече има победа и загуба на Световното. Вчера нашите биха Китай с 3:0, а в понеделник срещаме Чехия от 18:00 часа.

Съставите:
БЪЛГАРИЯ:
Андрей Жеков, Владимир Николов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Николов - Теодор Салпаров- либерото

ФРАНЦИЯ:
Пиер Пужол, Антонин Рузие, Стефан Антига, Николас Марешал, Жерал-Арди Десурс, Оливие Кифер - Юбер Ено-либеро