Четвъртият епизод на Game of Thrones успя да разгневи много хора, а причината не беше единствено смехотворният гаф със забравената чаша кафе.

Актрисата Джесика Частейн посвети гневна публикация в профила си в Twitter на специфична сцена от епизода, в който участваше Софи Търнър, с която Частейн се снима в "X-мен: Тъмния Феникс". Следват спойлери, в случай че не сте гледали епизода, не четете.

Снимка 422288

Източник: НВО

В епизод 4 на финалния сезон Санса Старк (Софи Търнър) разговаря с Хрътката (Рори Маккан). Той й казва, че ако е била напуснала Кралски чертог с него (във втори сезон), би избегнала физическия и психически тормоз, който последва за героинята й. На това Санса отговаря: "Ако не бяха Кутрето и Рамзи Болтън, щях завинаги да си остана малко птиче."

Реакцията на Частейн е свързана с намека, че тормозът и изнасилванията на Санса са я превърнали в силната жена, която виждаме в настоящия сезон.

"Изнасилването не е инструмент, с който да направим един герой силен. Една жена не е нужно да бъде жертва, за да се превърне в пеперуда. Малкото птиче винаги е било феникс. Нейната сила се дължи единствено на нея. Единствено на нея." Не можем да не се съгласим.

Game of Thrones, Starbucks и гафът в епизод 4

Гафът в епизод 4 на Game of Thrones

Едно кафе с прокиснало козе мляко, моля