Преди Guns N' Roses да се съберат отново преди няколко години, на никой не му се вярваше, че това е възможно. Особено като се има предвид, че вокалистът Аксел Роуз, китаристът Слаш и басистът Дъф Маккагън не бяха изнасяли концерт заедно от 1993 г. 

Все пак това се случи и вече три години бандата обикаля света и изнася концерти. Турнето им Not in This Lifetime започна в Западен Холивуд, Калифорния, на 1 април 2016 г. и завърши с концерт в Лас Вегас по-рано този месец.

По време на цялото им турне, което обиколи 158 града на шест континента, са продадени над 5 371 891 милиона билета, а приходите за бандата се равняват на стойност 584.2 милиона долара.

Снимка 454399

Източник: GettyImages

Това не са никак малко пари, особено като се има предвид, че през последните години нито един от членовете на бандата нямаше много активна музикална кариера. Може би най-много участия на живо имаше Слаш, и то благодарение на сътрудничеството си с бандата Myles Kennedy & The Conspirators. Именно с тях той турираше през последните години, включително и в България.

Наскоро Слаш потвърди и още една страхотна новина за всички фенове на бандата - Guns N' Roses възнамеряват да издадат нов албум, вместо няколко отделни сингъла. А какво се прави, след като се издаде нов албум. Ами, пак се тръгва на турне.

Metallica, WorlWired и световното турне на групата в числа

"Зад кулисите" по време на турнето на Metallica

За подготовката на WorlWired в числа