Компанията Acronis, разработваща софтуер за управление на съхранението на информация е един от спонсорите на Националното Университетско Състезание за Кибер Защита, състояло се от 21 до 23 април в Сан Антонио, Тексас, САЩ.

Acronis е дарил лицензи за продуктите си на стойност от около 50,000 долара.

Други корпоративни спонсори са Cisco Systems, Northrop Grumman, TippingPoint, Internet Security Systems, International Board и местната Alamo Chapter of the Information Systems Security Association. ThinkGeek, Coretrace, O'Reilly Media, Pepsi, Citadel Security Software и R&L Foods.

Състезанието включва 50 участници представящи университетите North Carolina at Charlotte, University of Texas at Austin, Southern Illinois University at Carbondale, Millersville University, United States Military Academy, United States Air Force Academy, United States Merchant Marine Academy, United States Coast Guard Academy и Force Institute of Technology.

Отборите са били съставени от по осем члена и са се фокусирали върху операционните аспекти на управлението и защитата на съществуващата мрежова инфраструктура. На всеки отбор е била предоставена измислена действаща бизнес мрежа с email, web-сайтове, файлове с данни и компютърни потребители.

Оценките са били базирани на способността на всеки тим да се справи с мрежовите проблеми, да извършва бизнес задачи и да предпази мрежата си от неприятелски атаки.

"Състезания като това демонстрират най-добрата смесица на висшето образование с частния сектор", каза Уолтър Скот, Изпълнителен Директор на Acronis.

„Урокът, който тези отбори научават е, че мрежовите дейности и продуктивността на потребителите, са основата на успеха.", допълни още той.