Adobe Компанията Adobe обяви, че пуска новия си програмен пакет Adobe Creative Suite. Той обединява в себе си основните приложения на Adobe, предназначени за работа с графики за печатни и он-лайн публикации, както и с файлове с формат PDF.

По своята същност, Creative Suite е аналог на Microsoft Office на пазара за програми за графична обработка и предпечатна подготовка.

Пакетът излиза в две версии - Standard Edition и Premium Edition. В Standard Edition влизат Photoshop CS, Illustrator CS, InDesign CS и Version Cue.

Файловете, създадени във всяка от програмите на Creative Suite може без проблем да се експортират в останалите компоненти от пакета. В Premium-версията на новия продукт за добавени и програмите Adobe GoLive CS и Acrobat 6.0 Professional.

Сред основните преимущества на Creative Suite от Adobe посочват единната програма за инсталиране на всички компоненти и унифицираните панели с инструментите за всички програми. Освен това, използването на Creative Suite позволява синхронизирано да се обновяват всички програми.

Във Photoshop CS са усъвършенствани средствата за работа с цветовите схеми, добавена е динамично обновяема палитра с хистограми, има и възможност за редактиране на текста във всеки момент от работата. В Illustrator са разширени функциите за робота с текст и за създаване на слоеве в PDF-документи и е повишена производителността на програмата като цяло.

Електронното издание Compulenta посочва, че също така е разширена и библиотеката с триизмерните ефекти. Пакетът InDesign за GoLive позволява да се използва XML за предаване на текст и изображения в GoLive.

Цената на Adobe Creative Suite Premium Edition е 1229 долара, а стандартната редакция на пакета е 999 долара.